Doç. Dr. Mehmet Ali KARAGÖZ

Doç. Dr. Mehmet Ali Karagöz

Prostat Kanseri
Prostat, erkeklerde bulunan, yaklaşık olarak bir ceviz büyüklüğünde, mesanenin altında yerleşmiş, üreme faaliyetleri için çeşitli salgılar üreten bir salgı organıdır.
Detaylı Bilgi
Mesane Kanseri
Mesaneyi oluşturan hücrelerin kontrolsüz olarak çoğalmasına mesane kanseri denir. Mesane kanseri idrar kesesinin içini döşeyen hücre tabakasından kaynak alır.
Detaylı Bilgi
Böbrek Kanseri
Böbrek kanseri böbrek içinde habis (kötü huylu) hücre büyümesidir (bir tümör). Tıbbi ismi böbrek hücreli karsinomdur. Böbrekteki tümörler iyi huyluda olabilir.
Detaylı Bilgi
Testis Kanseri
Testis kanseri penis altında, deriden oluşan gevşek bir torba olan skrotumun içinde bulunan testislerde meydana gelir. Testisler spermi üretir.
Detaylı Bilgi
İyi Huylu Prostat Büyümesi
Yaşlanmayla birlikte erkeklerde oluşan hormonal değişikliklerle ilişkilidir. BPH, normal idrar yapma biçiminizi etkileyebilir ve yaşam kaliteniz üzerinde olumsuz bir etki yaparak alt idrar yolu semptomlarına yol açabilir.
Detaylı Bilgi
Böbrek ve İdrar Yolu Taşları
Vücutta idrarın bulunduğu her yerde taş hastalığı olabilmektedir. Böbreklerde, böbreklerden idrarı idrar kesesine taşıyan her iki üreterde, idrar kesesinde ve idrar kesesinin devamındaki idrar yolunda olabilir.
Detaylı Bilgi
İdrar Kaçırma (Kadın&Erkek)
Kontrol edilemeyen ve istenmeyen idrar tutamama durumudur. Eğer bu durum düzenli olarak tekrarlarsa tıbbi bir sorun olarak kabul edilir. Kadınlar, erkeklere göre idrar kaçırma sorunlarından daha fazla şikâyetçi olurlar.
Detaylı Bilgi
Sertleşme Güçlüğü/Erken Boşalma
Altta yatan organik bir rahatsızlık olabilir. Hhem erkeğin hem partnerinin cinsel fonksiyonlarına ve ilişki kalitelerine zarar verir. Sertleşme problemi erken boşalmaya yol açabilir.
Detaylı Bilgi
İnfertilite Tedavisi/Varikosel Cerrahisi
Varikosel nedir sorusunun en kısa cevabı : erkeklerde görülen bir damar hastalığıdır. Testislerin üzerinde bulunan ve görevi testislerdeki kirli kanı uzaklaştırmak olan toplardamarların genişleyerek varisli hale gelmesidir. Bacaklarda oluşan varislerin testis üzerinde oluşmuş halidir diye basitçe tarif edilebilir.
Detaylı Bilgi
MR Füzyon Biyopsi
“MR-TRUS Füzyon”, prostat kanseri tanısında doğruluğu ve hassasiyeti yüksek “akıllı biyopsi” yöntemidir. Prostata ait Manyetik Rezonans (MR) görüntülerinin, özel bir yazılım yardımı ile işlenmesi ve gerçek zamanlı Trans Rektal Ultrasonografi (TRUS) görüntüsü ile birleştirilmesi esasına dayanır.
Detaylı Bilgi